Vad är Persisk Saffran?

Saffran är världens mest dyrbara krydda med en unik förmåga att kunna totalt ändra smak och lukt.

EXKLUSIV KRYDDA

Det "Röda Guldet" som det även kallas är en av de mest exklusiva kryddorna.

MÅNGFUNKTIONELL

Saffran används i allt från bakning till medicinskt syfte.
VÅRA OLIKA SORTER SAFFRAN
Lyxig Glasburk med 2 gram Saffran
Om Kryddan

Crocus Sativus

Saffran är en krydda som är extraherad från blomman av “Crocus sativus”, mer känt som Saffran Krokus.

Den färgstarka pistillen blir försiktigt insamlad och torkade för framförallt smaksättning och färgtillsättning inom mat.  
Signatur Patris Export Import
En Saffrans krokus
Världens

Dyraste Krydda

Saffran har länge varit världens dyraste krydda, vilket inte enbart kan hänvisas till den ofattbart ansträngande process som krävs för utvinning, men även den unika egenskap den har att drastiskt kunna förändra smak samt färg av maträtter på ett säreget sätt.

Karta på Iran

Ursprung

Vi på Patris Export & Import AB har sedan företagets uppstart exklusivt erbjudit persisk saffran på grund av dess höga kvalité. Det är fortfarande osäkert kring vart saffran härstammar från dock tros den saffran som vi känner till och älskar härröra från Iran.  Däremot spekuleras det att Grekland samt Mesopotamien  kan vara möjliga platser som den härstammat från och sedan utvecklats till det moderna saffranet.
Bild på Vild Saffran

Vild Saffran

Den världsberömda författaren Harold McGee, som bland annat specialiserar sig inom livsmedelsvetenskap, berättar i sin bok “On Food and Cooking”, att saffran domesticerades antingen i eller nära Grekland under bronstiden. Saffran som vi känner till och älskar spekuleras vara en variant av “Crocus Cartwrightianus”, vilket även är känt som “Vild Saffran Krokus”.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram